Boxspringmatrassen

Boxspring matras

Een boxspring matras online kopen is niet altijd eenvoudig. Er zijn veel verschillende soorten, die allemaal op een andere manier comfort verhogen. De beste boxspring matras is een matras die aan de wensen van de gebruiker voldoet. Zo is het vaak handiger om 2 losse matrassen te kopen om comfort voor beide gebruikers te verbeteren. Lees meer...

Welke boxspring matras

Omdat er zoveel verschillende matrassen zijn, is het handig om te kijken welke boxspring matras het best bij jouw situatie past. Bij het kiezen van een matras moet je altijd kijken welke aspecten het meest belangrijk voor jou zijn. Zo kan iemand met een huisstofmijtallergie andere wensen hebben dan iemand die dit niet heeft. Hieronder leggen wij kort uit welke punten aandacht nodig hebben.

Hardheid matras

Boxspring matrassen zijn er in verschillende hardheden. Er is niet alleen een verschil tussen verschillende typen matrassen, ook eenzelfde type matras kan verschillende hardheden hebben. Elke persoon is anders, waardoor ook de hardheid van het matras anders moet zijn. Hoe hard jouw matras moet zijn hangt af van je gewicht, je lengte en je leeftijd. De combinatie van deze getallen is eigenlijk je BMI. Dit is een betere maatstaf dan bijvoorbeeld alleen lichaamsgewicht. Als je lang bent en niet zwaar bent, dan is een soepel matras het best. Als je kort bent en zwaar bent, dan is een extra stevig matras aan te raden. Daartussen kan vaak een medium of stevig matras al voldoen. Oudere mensen hebben meer baat bij een soepel matras, omdat dit minder druk uitoefent op hun gewrichten en botten.

Temperatuurregeling

Tijdens het slapen verliezen mensen veel vocht. Sommigen transpireren veel en sommigen juist weinig. Om te bepalen welke matras het best bij jou past, moet je ook hier rekening mee houden. Zo kan een matras met goede ventilatie zorgen dat vocht makkelijk afgevoerd kan worden. Zo blijft het niet in het matras achter en wordt het geen broedplaats voor bacteriën. Iemand die veel transpireert heeft dus meer baat aan een goed ventilerend systeem, zoals een bonellvering matras of een pocketvering matras.

Medische klachten

Vaak wachten mensen tot ze last hebben voordat ze een matras kopen. Dit is niet altijd verstandig. Veel mensen worden dagelijks wakker met rugpijn of nekpijn. Een goed matras kan hier wonderen verrichten. Ook zijn er veel mensen die medische klachten hebben, zoals apneu, hernia of reuma. Een medisch matras is voor deze mensen de oplossingen. Bij boxspringspot.nl hebben we een viertal matrassen die medisch gecertificeerd zijn. Deze worden enkel op aanvraag verkocht. Klachten als een huisstofmijtallergie kunnen ook door de wat goedkopere matrassen ook verholpen worden. Zo kunnen synthetische hoeslakens gebruikt worden om het matras af te dekken.

Lichaamsvorm

Ook de lichaamsvorm van een persoon is belangrijk bij de koop van een matras. Zo kunnen mensen brede schouders hebben, brede heupen of een wat grotere taille. Een matras dient goede ondersteuning te geven aan het lichaam. Er moeten zo min mogelijk drukpunten zijn zodat drukverlagend geslapen kan worden. Het is de bedoeling dat de ruggengraat zo min mogelijk belast wordt en een zo natuurlijk mogelijke houden blijft behouden. Zo dient iemand die brede schouders of heupen heeft een meer elastische matras te kopen, zoals een traagschuim matras. Hierdoor kunnen deze delen van het lichaam meer inzakken, waardoor de ruggengraat recht blijft. Ook kan gekozen worden voor een pocketveer matras die in comfort-zones is verdeeld. Dit zorgt dat de verschillende delen van het lichaam worden ondersteund door veren met verschillende stevigheden.

Bewegingsruimte

Tot slot is het belangrijk dat er gelet wordt op bewegingsruimte. Veel mensen houden ervan om enigszins te kunnen bewegen tijdens het slapen. Het is niet fijn om tijdens het rollen van je bed te vallen. De meesten kiezen dan ook voor een breedte van 90cm per persoon. Hierdoor past een individu makkelijk op het matras én is er voldoende bewegingsruimte. Dit is echter wel heel erg van de persoon afhankelijk. Iemand die heel dun is kan natuurlijk genoegen nemen met een minder breed matras.

Boxspring matras kopen

Het blijkt dus wel dat een boxspring matras kopen niet altijd even gemakkelijk is. Ieder persoon heeft eigen wensen. Het is dan ook niet vreemd dat er vaak veel tijd wordt gestoken in het kiezen van het juiste matras. Een aantal punten waar goed op moet worden gelet tijdens het kiezen zijn:

Ondersteuning – drukpunten beperken

Een matras dient voldoende ondersteuning te geven en drukpunten te verlagen. Zo kan er comfortabel geslapen worden. Drukverlagend slapen zorgt er mede voor dat je ’s ochtends niet met rugpijn of gewrichtspijn wakker wordt. Dit heeft dan weer invloed op je humeur de rest van de dag.

Ventilatie – afvoer lichaamsvocht

Bij de koop van je matras moet je je afvragen of je het ’s nachts warm of koud hebt. Lichaamsvocht moet goed kunnen worden afgevoerd. Hierdoor is het van belang te weten of je een ventilerend matras nodig hebt. Als je het juist koud hebt kan het verstandig zijn om een schuimmatras te kopen die warmte juist vasthoudt.

Comfort en bewegingsmogelijkheid

Comfort is uiterst belangrijk bij een matras. Je moet voldoende bewegingsruimte hebben zodat je op je gemak kunt slapen. Comfort is heel erg afhankelijk van iemands wensen. Zo een persoon op een geveerde matras meer comfort hebben, terwijl een andere persoon juist op een schuim- of latex matras comfortabel slaapt.

Hygiëne en levensduur

Tot slot is hygiëne zeer belangrijk bij een matras. Door een hygiënisch matras te kopen hoef je minder vaak je matras te vervangen. Doordat de matras niet stug en vies wordt, wordt de levensduur verhoogd. Een matras die je gekocht hebt kan dan veel langer mee dan wanneer een minder hygiënisch matras is aangeschaft.