Binnenvering matras

Wanneer er wordt gesproken over binnenvering matrassen, dan wordt hiermee een bonellvering matras (soms bonnell vering) of pocketvering matras bedoeld. Binnenvering matrassen zijn er in vele soorten en maten. Door deze grote verschillen kan er ook een enorme verschil zijn in prijs, kwaliteit en comfort. Lees meer...

Wat is een binnenvering matras?

De binnenvering matras is opgebouwd uit veren die in een bepaalde vorm zijn gedraaid. Vaak zijn de veren cilindervormig of tonvormig. Daarnaast kunnen de veren aan elkaar vast zitten of los van elkaar geplaatst zijn. Bij een bonell geveerde matras zijn de veren vaak aan elkaar verbonden. Bij een pocketveer matras staan de veren los van elkaar. Bovendien zijn in het geval van pocketveren, de veren binnen omhuld in een zakje. Dit vergroot de hygiëne en de duurzaamheid van de binnenvering matras.

De veren van de binnenvering matras

De veren van een binneveringmatras kunnen ook invloed hebben op prijs en kwaliteit. Zo zijn er binnen zowel bonellvering- als pocketvering matrassen grote verschillen. Dit hangt mede af van de vorm van de veren (of ze cilinders, tonnen, of zandlopers zijn), de dikte van de veren en hoeveel veren er per m2 in verwerkt zijn. Binnenvering matrassen met veel veren zijn vaak soepeler en ook prijziger. Ze geven hier dan wel meer comfort voor terug.

Stevigheid

De mate van stevigheid is zeer belangrijk bij een binnenvering matras. Vaak zijn veren in deze matrassen gedraaid in een zandlopervorm. Hierdoor bieden ze meer weerstand en stevigheid naarmate de persoon die erop ligt ook steviger is. Daarnaast kunnen aan elkaar verbonden, zeer stevige binnenvering matrassen vaak niet samengaan met elektrisch verstelbare boxspring-onderstellen. In dit geval is een binnenvering matras met pocketveren de juiste keuze.

Comfort van de binnenvering

De comfort van een binnenvering matras is afhankelijk van veel factoren. Zo kan er gekeken worden naar de eerder genoemde vorm van veren of dichtheid per m2. Hoewel deze matrassen een binnenzijde met veren hebben, is het nooit zo dat je op veren slaapt. Binnenvering matrassen zijn altijd of gedekt met een comfortabele laag van natuurlijke of synthetische stof.