Bonellvering matras

De bonellvering matras (ook wel bonnell) is de meest gebruike boxspring matras. De standaard varianten zijn vaak gestoffeerd in dezelfde stijl als de boxspring. Juist hierom worden ze vaak standaard geleverd. De bonellvering matras staat bekend om zijn stevigheid en goede luchtcirculatie. Lees meer...

De bonellvering als boxspringmatras

De bonell geveerde matras is bij uitstek het meest verkocht in combinatie met een boxspring-onderstel en een topdekmatras. Dit komt mede door het feit dat bonell-geveerde matrassen gestoffeerd kunnen worden naar de wens van de persoon. Vaak laten mensen deze matrassen dan ook stofferen in dezelfde kleuren als de boxspring-onderstel en topper. Hoewel het oogstrelend is, geeft een bonellvering matras niet altijd de optimale comfort. Met optimale comfort wordt dan het feit bedoeld dat mensen verschillende behoeften hebben. Zo kan een bonell-vering matras niet handig zijn als iemand brede schouders heeft en een zijslaper is.

Goede luchtcirculatie

De bonellvering matras is een matras die een goede lichtcirculatie toelaat. De luchtcirculatie van een matras is heel belangrijk voor de hygiëne. Mensen verliezen elke nacht vele vele liters vocht. Ook zijn er veel mensen die vaak enorm zweten ’s nachts. Voor deze mensen is een bonell-geveerde matras ideaal. De bonell matras is niet warmte-vasthoudend, terwijl het ook niet koud aanvoelt. De luchtcirculatie zorgt ervoor dat weinig zweet achterblijft in de matras. Hierdoor vormt het matras geen verzamelplaats voor bacteriën en andere viezigheden. Dit verhoogt op zijn beurt weer de levensduur van het matras.

Stevige matras

De bonellvering matras is vaak een zeer stevige matras. Dit kan handig zijn voor mensen die op hun buik slapen of mensen die wat steviger zijn. De stevigheid van de bonellvering matras hangt mede af van de vorm van de veren en de draaddikte. Als de veren dik zijn, dan zijn deze stugger en steviger.

Ook zijn de bonell matrassen vaak voorzien van veren die aan elkaar geschakeld zijn. Dit betekent dat het matras op specifieke punten niet meer, of minder, elastisch is dan andere punten. Andere binnenvering matrassen, zoals de pocketveer matras, zijn bijvoorbeeld ingedeeld in verschillende comfortzones om meer elasticiteit te bieden.

Goedkope matrassen

Heel veel mensen kijken bij het kopen van een boxspringmatras naar de prijs. Bonellvering matrassen zijn vaak goedkope matrassen. De prijzen zijn in vergelijking met andere matrassen aan de lage kant. Echter gaat dit gepaard met lagere comfort.

Hotelmatras

Deze type matras wordt, doordat ze voordelig zijn, vaak gebruikt in grote projecten. Zo gebruiken hotels en bungalows in veel van de kamers bonell-geveerde matrassen.