Pocketveer matras

Pocketvering matrassen zijn de ‘nieuwe versie’ van bonellvering matrassen. De pocketveer matras is ook stevig, net als de bonell-variant. In tegenstelling tot de bonellmatras is de pocketveer matras verdeeld in zones. Hierdoor heeft het een betere aanpassingsvermogen. Het matras neemt de vorm aan van je lichaam, waardoor je druk-verlagend kan slapen. Pocketvering matrassen zijn over het algemeen wat prijziger dan de andere binnenvering variant. Lees meer...

Pocketveer matras kopen

Een pocketveer matras kopen is niet altijd eenvoudig. Het is dan ook belangrijk om te weten waar je op moet letten als je er een wilt kopen. Een pocketveer matras is uniek omdat het verchillende typen veren gebruikt. Deze typen veren zijn verdeeld in 5 of 7 zones. Daarnaast verschillen pocketveer matrassen in de dichtheid van de veren per m2. Hierdoor kunnen de prijzen waarvoor deze matrassen gekocht kunnen worden erg varieeren.

Hoge punt-elasticiteit

De punt-elasticiteit van de pocketveer matras is uitstekend. Punt-elasticiteit betekent dat de matras elastisch is op één bepaald punt. Dit is van belang voor het comfort van een matras. Stel dat iemand grote heupen heeft en een zijslaper is, dan zorgt punt-elasticiteit dat deze gebieden van de matras dieper ingedrukt worden. Dit zorgt voor een betere houding van de rug tijdens het slapen. Een betere rughouding zorgt voor minder pijn tijdens het opstaan.

Comfortzones

Pocketveermatrassen zijn verdeeld in verschillende zones. Deze zones zijn aangepast aan de structuur van een lichaam. De goedkope varianten pocketveermatrassen hebben een verdeling van 5-zones. De duurdere varianten, die meer comfort bieden, hebben een verdeling van 7-zones. De verschillende zones hebben een andere stevigheid. Zo kunnen de delen rond de heupen en schouders dieper inzakken, wat zorgt voor een betere slaaphouding.

Pocketveerdichtheid

De pocketveerdichtheid geeft aan hoe drukverlagend het matras werkt. Pocketveer matrassen kunnen van 140 veren per m2 tot 500 veren per m2 bevatten. Hoe meer veren een matras heeft, des te meer elastisch een matras is op één specifiek punt. Bovendien gaat hoge pocketveerdichtheid samen met meer comfortzones.