Koudschuim matras

Een koudschuim matras is een kwalitiatief hoogwaardige schuimmatras. Het heeft ontzettend veel voordelen die bijdragen aan een goede nachtrust. Zo biedt een koudschuim matras heel erg veel comfort en helpt het je drukverlagend te slapen. De levensduur van een koudschuim matras is ook zeer lang. Lees meer...

Koudschuim matras kopen

Heel veel mensen willen een koudschuim matras kopen. Dit is niet vreemd, aangezien het heel veel comfort geeft. Vaak is een koudschuim matras een kwalitatief hoogwaardige matras. Deze matrassen worden ook vaak in ziekenhuizen gebruikt. De veerkracht van koudschuim matrassen wordt aangegeven met High Resilience (ofwel HR). Hoe hoger de HR-waarde, des te veerkrachtiger het matras is. Bovendien is de HR-waarde ook een indicatie van kwaliteit. Koudschuim matrassen met een hoge HR-waarde zijn van betere kwaliteit en hebben een langere levensduur. Over het algemeen hebben koudschuim matrassen een HR-waarde van tussen de 35 en 65.

Hoge kwaliteit

Koudschuim matrassen staan bekend om de hoge kwaliteit. Een maatstaf voor de kwaliteit is de HR-waarde van het matras. Naarmate de HR-waarde hoger is, is de kwaliteit van het matras ook hoger. Dit zorgt er mede voor dat er geen kuilvorming plaatsvindt bij een koudschuim matras. In tegenstelling tot de polyether matras, is de koudschuim matras vele malen beter. Echter kost die extra kwaliteit ook wat meer. Maar dan gaat het matras ook wel veel langer mee.

Hoog corrigerend vermogen

Een koudschuim matras heeft een zeer hoog corrigerend vermogen. Dit betekent dat het matras zich zeer goed aanpast aan iemands lichaam. Dit betekent dat iemand die bijvoorbeeld op zijn of haar zij slaapt, een betere slaaphouding kan behouden. Dit zorgt weer voor een beter doorbloeding en een beter nachtrust.

Daarnaast biedt een koudschuim matras progressieve tegendruk. Dit betekent dat hoe meer druk er op het matras wordt uitgeoefend, des te meer tegendruk het matras biedt. Dit zorgt er mede voor dat de slaaphouding correct is gedurende de nacht.

Lange levensduur

Goede koudschuim matrassen hebben een zeer lange levensduur. Hoewel een koudschuim matras duur is, kan het dus toch lonend zijn om dit type matras te kopen. Een koudschuim matras gaat gemiddeld tussen de 10 en 15 jaar mee. Dit is aanzienlijk langer dan bijvoorbeeld een polyether matras. De levensduur van een koudschuim matras wordt mede bepaald door de HR-waarde. Hoe hoger deze waarde, des te langer de levensduur van het matras.

Goede ventilatie

Koudschuim matrassen hebben een open en onregelmatige celstructuur. Hierdoor ontstaat er zeer goede ventilatie. Een goede ventilatie is nodig om vocht af te voeren. Omdat mensen ’s nachts wel één glas aan vocht verliezen, is dit geen overbodige luxe. Een koudschuim matras ‘ademt’ als het ware. Hoewel dit een zeer goede eigenschap is, kan het door sommigen als negatief worden ervaren. Voor mensen die het altijd koud hebben tijdens het slapen, kan een koudschuim matras best koel aanvoelen in de winter.