Latex matras

Een latex matras is niet voor iedereen geschikt. Sommigen zijn er gek op, terwijl anderen het afraden. Latex matrassen zijn gemaakt van rubber en worden ook vaak rubber matras genoemd. Een latex matras heeft unieke eigenschappen die andere matrassen niet hebben. Doordat latex matras stevig kunnen zijn, is dit type matras vaak goed voor de wat zwaardere personen. Lees meer...

Latex matras kopen

Een latex matras heeft eigenschappen die niet voor iedereen optimaal zijn. Het is daarom ook belangrijk om de alternatieven te bekijken voordat je een latex matras koopt. Mocht je van mening zijn dat dit type matras ideaal is voor jou, dan kun je je latex matras kopen via onze webshop. Hieronder leggen we nog eens kort uit wat de eigenschappen zijn van de latex matras.

Rubber matras

Een latex matras heeft een kern van rubber. Dit rubber kan in sommige gevallen hard gebakken zijn, waardoor een latex matras zeer hard kan aanvoelen. Over het algemeen is latex redelijk rekbaar en flexibel. Deze matrassen hebben dan ook een redelijk goede aanpassingsvermogen. Latex matrassen met een hard gebakken binnenkant hebben minder aanpassingsvermogen. Deze harde matrassen zijn geschikt voor buikslapers.

Slechte ventilatie

De latex matras staat bekend om de slechte ventilatie eigenschappen. Doordat latex een gesloten structuur heeft kan er moeilijk lucht doorheen. Bovendien zorgt een slechte luchtcirculatie ook dat zweet niet goed afgevoerd kan worden. Een latex matras kan ook warm aanvoelen. Het is daarom niet aan te raden aan mensen die veel transpireren tijdens het slapen.

Beperkte levensduur

Latex matrassen zijn relatief goedkoop, maar hebben een beperkte levensduur. In vergelijking met andere matrassoorten gaat een latex matras niet heel lang mee. Een latex matras heeft een levensduur van ca. 7 jaren.