Polyether matras

De polyether matras is een schuimmatras die bekend staat om zijn zachtheid. Zachtheid is essentieel voor sommige mensen, doordat ze bijvoorbeeld licht zijn. Polyether matrassen zijn dan ook niet geschikt voor iedereen. Hieronder kun je de polyether matrassen uit ons assortiment vinden. Lees meer...

Polyether matras kopen

Voordat je een polyether matras koopt is het handig om de kenmerken goed te kennen. Omdat een polyether matras goedkoop is, zijn mensen vaak geneigd te snel deze matrassen te kopen.

Soortgelijk gewicht

De zachtheid van een polyether matras wordt aangeduid met ‘soortgelijk gewicht’ of afgekort ‘SG’. SG meet de hoeveelheid kilo’s dat per kubieke meter. Dus een lage SG waarde betekent dat het matras weinig weegt en heel zacht is. Een SG20 matras is bijvoorbeeld heel zacht en wordt vaak door zeer lichte mensen of kinderen gebruikt. Een hoge SG matras, bijvoorbeeld SG50, is stugger en ook geschikt voor hogere lichaamsgewichten.

Warmtevasthoudend

De polyether matras is een warmtevasthoudend matras. Een dergelijk matras kopen is niet aangeraden voor mensen die het warm hebben tijdens het slapen of veel zweten. Voor mensen die het koud hebben kan het wel handig zijn. Het verbetert dan het lichaamstemperatuur, waardoor je beter kunt slapen.

Drukverlagend slapen

De polyether matras heeft een laag corrigerend vermogen. Hierdoor is het niet altijd mogelijk drukverlagend te slapen op deze matrassen. Mensen die rondingen hebben, bijvoorbeeld grote heupen, kunnen beter een ander type matras kopen. Voor rugslapers kan het wel voordelig zijn om een polyether matras te kopen.

Goedkope matras

Polyether matrassen staan er om bekend dat het goedkope matrassen zijn. Maar de lage prijs gaat wel gepaard met een minder lange levensduur. Zo kan er sneller kuilvorming plaatsvinden. Doordat het schuim een gesloten structuur heeft kunnen holtes kapot gaan. Op plekken waar het lichaam drukt ontstaan er dan kuilen, terwijl in andere delen niet gebeurt. Betere alternatieven voor polyether matrassen zijn de traagschuim matras of de koudschuim matras. Deze zijn van een hogere kwaliteit, maar vaak ook wat prijziger.