Traagschuim matras

De traagschuim matras is ontwikkeld door de NASA. Vandaar dat het ook wel NASA-schuim of NASA matras wordt genoemd. De traagschuim matras is een van de beste boxspring matrassen. Het is een zeer geliefd matras omdat het veel voordelen biedt. Zo biedt het ongeëvenaarde drukverlaging en heeft het een lange levensduur. Lees meer...

Traagschuim matras kopen

Een traagschuim matras kopen kan een goede optie zijn voor veel mensen. Omdat veel mensen af gaan op de prijs, kiezen ze vaak kwalitatief minder goede matrassen. Hoewel een traagschuim matras niet de goedkoopste is, biedt het wel het meeste comfort. Bovendien kan je er jarenlang van genieten, waardoor de prijs relatief gezien niet zo hoog is.

Corrigerend vermogen

Traagschuim matrassen hebben een zeer hoog corrigerend vermogen. Dit komt doordat traagschuim unieke eigenschappen heeft die andere matrassen niet hebben. Zo is traagschuim dusdanig gefabriceerd dat het schuim zich aanpast aan warmte en lichaamsgewicht. Als de traagschuim warmer wordt, wordt het zachter. Hierdoor passen de lichaamsdelen perfect in het matras, alsof het speciaal voor iemands lichaam gemaakt is.

Ook reagegeren traagschuim matrassen op iemands lichaamsgewicht. Zo zakt het matras dieper in als de persoon zwaarder is. Bovendien heeft traagschuim de hoogst-mogelijke punt-elasticiteit. Een hoge punt-elasticiteit zorgt ervoor dat het matras zich op elk punt uitstekend aanpast. Zo zullen mensen met brede schouders of grote heupen ook een perfecte lighouding krijgen.

Ventilatie

Hoewel traagschuim matrassen goed ventileren, is het zo dat ze vaak warmte vasthouden. Aan de ene kant is dit een voordeel, omdat het schuim zich aanpast door de warmte. Aan de andere kant is het voor mensen die het vaak warm hebben tijdens het slapen niet altijd fijn. Doordat het matras warm kan aanvoelen zullen deze mensen het nóg warmer krijgen tijdens het slapen.

Lange levensduur

Traagschuim matrassen hebben een zeer lange levensduur. Er vindt geen kuilvorming plaats, waardoor het matras langer gebruikt kan worden. Het schuim reageert wel langzaam, vandaar ook de naam ‘traagschuim’. Hierdoor kan het zijn dat nadat je uit bed stapt, het matras pas over enige tijd de oorspronkelijke vorm weer aanneemt. Een traagschuim matras gaat tussen de 10 en 15 jaar mee.

NASA-schuim matras

In de volksmond zijn er veel benamingen voor traagschuim. Zo noemen sommigen het visco-elastisch schuim en anderen NASA-schuim. De naam NASA-schuim wordt gebruikt omdat dit type schuim door de NASA is ontwikkeld. Omdat mensen in de ruimte onder andere omstandigheden slapen, was er een matras nodig die daar gebruikt kon worden. NASA-schuim biedt ongeëvenaarde drukverlagende eigenschappen.