Boxspringonderstel

Boxspring zonder matras

Een boxspring zonder matras, ofwel een boxspring-onderstel is het onderste deel van de boxspring. Deze is de houder van het matras en de topmatras. Er zijn verschillende soorten boxspring-onderstellen. Zo kunnen onderstellen zonder veren of geveerde onderstellen gekocht worden. Ook zijn er vlakke en verstelbare boxspring-onderstellen. Lees meer...

Boxspring bodem

Een boxspring bodem is de basis voor een goede nachtrust. Steeds meer mensen zien dat in en stappen over op een boxspring. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen een boxspring bodem en een lattenbodem?

Boxspringbodem vs lattenbodem

Een boxspring bodem dient als stevige houder voor het matras. Een van de voordelen van een boxspring-onderstel is de lage tegendruk. Doordat er geen lattenbodems gebruikt worden vind er geen druk plaats tegen de onderkant van het matras. Dit zorgt op zijn beurt voor een langere levensduur voor het matras. Bovendien kan een boxspring-onderstel, in tegenstelling tot lattenbodems, zorgen dat er minder verschuivingen plaatsvinden. Ook dit zorgt ervoor dat een matras langer meegaat.

Verschillende bodems

Een boxspring kan verschillende bodems hebben. Zo zijn er vlakke harde bodems, zonder veren. Maar ook bodems met bijvoorbeeld bonell-vering of pocketvering. Pocketvering boxsprings worden voornamelijk gebruikt bij elektrisch verstelbare boxsprings. Vaak zien mensen deze veringen als het grootste voordeel van een boxspring. Omdat men op een ‘dubbele vering’ een beter nachtrust kan krijgen. Een dubbele vering zorgt voor extra drukverlaging en comfort.

Boxspring zonder matras kopen

Bij boxspringspot.nl kun je gemakkelijk een boxspring zonder matras kopen. Het is dan wel belangrijk om te kijken welke boxspring het best bij jou past. Wil je stevig slapen en geen dubbele vering? Dan kun je een vlakke boxspring kopen zonder veringen. Wil je graag comfortabel slapen, maar niet veel uitgeven? Dan kun je een bonell-geveerde boxspring kopen. Wil je het uiterste uit je nachtrust halen en speelt prijs geen rol? Dan kun je een overwegen een pocketveer boxspring te kopen. Let wel op dat het grootste deel van slaapcomfort afhankelijk is van het matras dat je op je boxspring zet. Een gekochte boxspring zonder matras kan niet altijd tot een betere nachtrust leiden als het matras dat erop ligt van slechte kwaliteit is. Wij adviseren dan ook altijd om goed naar je huidige matras te kijken om te bepalen of een complete boxspring niet een beter alternatief is. Een boxspring zonder matras zou zonde zijn als je matras niet de juiste comfort kan bieden.