Elektrische Boxsprings

Elektrische boxspring

De elektrische boxspring is een elektrisch bed dat met behulp van een motor andere vormen kan aannemen. Hierdoor kun je gemakkelijk van positie veranderen. Zo kan bijvoorbeeld een deel van het onderstel omhoog worden bijgesteld zodat men makkelijker kan bewegen. Ook andere zaken, zoals TV kijken, worden makkelijker. Bovendien zorgt een elektrische boxspring dat je een correcte positie aanneemt, waardoor de spanning op de rugwervels wordt verminderd. Ideaal voor iemand met lage rugklachten. Lees meer...

Boxspring elektrisch verstelbaar

Niet elke boxspring is elektrisch verstelbaar. Een verstelbare boxspring is gekoppeld aan een elektromotor die het bed in staat stelt te bewegen. Een elektrisch verstelbare boxspring heeft bijna altijd twee motoren. Dit is het geval omdat beide onderstellen afzonderlijk van elkaar verteld moeten kunnen worden. De matrassen van een elektrische boxspring zitten los van elkaar, zodat ze individueel bijgesteld kunnen worden.

Boxspring met elektrische bodem

Niet alle matrassen zijn geschikt voor een boxspring met elektrische bodem. Matrassen van elektrische boxsprings moeten ook verstelbaar zijn. Zo zou een bonell-geveerde matras niet geschikt zijn omdat het te hard is. Ook zijn de veren aan elkaar gekoppeld, waardoor het matras niet bijgesteld kan worden. De pocketveer- en koudschuim matrassen zijn daarentegen wel geschikt. Deze boxspringmatrassen kunnen gemakkelijk andere vormen aannemen.

Elektrische boxspring kopen

Het is altijd belangrijk om te weten wat je koopt. Omdat er veel verschillende soorten elektrische boxsprings zijn, is het vaak moeilijk kwaliteit te vinden. Een elektrische boxspring kopen kan veel voordelen hebben. Vooral voor mensen die lichamelijke klachten hebben. Voor deze mensen is een elektrisch verstelbare bedbodem ideaal, omdat de druk op de rugwervels verminderd kan worden door een andere positie te nemen.

Goedkope elektrische boxspring

Wij benadrukken altijd dat er moet worden uitgekeken met goedkope elektrische boxsprings. Vaak is een elektrische boxspring bedoeld voor mensen die medische klachten hebben. Het kopen van een goedkope elektrische boxspring kan soms je klachten erger maken. Doordat er veel soorten boxsprings zijn verkopen veel bedrijven goedkope varianten om mensen aan te trekken. Het is beter om iets meer uit te geven en een goede boxspring te kopen. Kies voor gezondheid en vermindering van je klachten in plaats van prijs!